آخرین مطالب

جزئیات یک دستاورد علمی مبارزه با کرونا؛ حساسیت تستهای کرونا در ایران افزایش یافت

0

کیتهای سرولوژی با قدرت تخمین دقیق از سابقه برخورد افراد و نحوه پاسخ سیستم ایمنی بدن به کرونا به تولید رسیده و مجوز فروش در سطح اتحادیه اروپا را نیز کسب کرده است.

جزئیات یک دستاورد علمی مبارزه با کرونا؛ حساسیت تستهای کرونا در ایران افزایش یافت

دکتر مهدی شعبانی عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایمونولوژیست و سرپرست تیم تحقیقاتی تولید کیتهای سرولوژی سنجش IgG و IgM ضد ویروس کرونا (SARS-CoV-۲) مستقر در یک شتابدهنده نوآوری درخصوص تولید کیتهای سرولوژی تشخیص این ویروس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در واقع IgG  و IgM اشاره به آنتی بادی یا پادتن هایی دارد که در بدن افراد علیه عوامل پاتوژن مانند ویروس تولید می شوند.

وی با بیان اینکه در انسان این پادتن ها در ۵ کلاس تقسیم می شوند، افزود: IgG  و IgM دو کلاس از این پادتن ها هستند که در بدن افراد آلوده می توانند علیه ویروس کرونا تولید شوند. 

شعبانی با تاکید بر اینکه ما در صدد برآمدیم تا کیتهای سرولوژی را بر اساس شناسایی این آنتی بادی ها به تولید برسانیم، بیان کرد: با استفاده از این کیت ها می توان مشخص کرد که فرد در گذشته برخوردی با ویروس کرونا داشته است، حتی اگر این برخورد با ویروس به بیش از یک ماه گذشته مربوط باشد و فرد در زمان آزمایش هیچ علامتی از بیماری کووید-۱۹ نداشته باشد.

به گفته وی، در واقع حضور آنتی بادی های IgG و IgM نشانه ای از تماس فرد با ویروس کرونا و درگیری سیستم ایمنی علیه آن است. تولید آنتی بادی علیه ویروس به منظور دفاع و جلوگیری از گسترش آن در بدن رخ می دهد. با توجه به اینکه یکی از ویژگی های شناخته شده آنتی بادی ها اختصاصیت آنها است، بنابراین حضور آنتی بادی ها علیه ویروس کرونا در بدن فرد کاملا اختصاصی بوده و  در نتیجه ابزار قابل اعتمادی برای مصارف تشخیصی تلقی می شوند.

شعبانی ادامه داد: با وجود اختصاصی بودن آنتی بادی های تولید شده علیه آنتی ژن های ویروس که در تست های سرولوژی توسط کیت های تولید شده شناسایی می شود، زمانی می توانیم به طور قطعی بگوییم که فرد بیمار دچار کووید ۱۹ است که علائم بالینی همچون تب، سرفه، تنگی نفس، خستگی، از بین رفتن حس بویایی وجود داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: بنابراین برای تشخیص قطعی این بیماری علاوه بر علائم بالینی، نیاز است که ابزارهایی مانند سی تی اسکن ریه، آزمایش های مولکولی و تست های تشخیصی استفاده شود.

افزایش حساسیت تستهای تشخیصی کرونا

وی با بیان اینکه در تست های مولکولی ما به دنبال حضور یا عدم حضور ژن های اختصاصی ویروس عامل کووید ۱۹ هستیم، بیان کرد: با توجه به اینکه آزمایش های مولکولی نمی توانند با دقت صد در صد وجود ویروس کووید ۱۹ در بدن افراد را مشخص کنند، کیتهای سرولوژی الایزا را به تولید رساندیم تا بتوان حساسیت تست های تشخیصی را افزایش داد.

وی افزود: در تست های مولکولی ۳۰ درصد جواب منفی کاذب مشاهده شده است، از این رو نیاز است موارد منفی تست های مولکولی را در نظر گرفته و با کمک روش های دیگری همچون سرولوژی این بیماران مورد بررسی قرار بگیرند.

شعبانی خاطر نشان کرد: در فرایند تایید کیت سرولوژی تولید شده روی نمونه های مختلف بیماران بستری، بهبود یافته، پرسنل کادر درمان و نمونه های نرمال، تست های مختلفی انجام شد. در این خصوص نمونه های نرمال که سالهای قبل و پیش از شیوع کرونا جمع آوری شده بودند، تایید کننده اختصاصی بودن کیت سرولوژی به شمار می روند.

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به  حساسیت بالای این کیتها در این شرکت دانش بنیان گفت: ویژگی این کیت ها برابر با ۹۸ و ۹۷درصد به ترتیب برای کیت IgG و IgM است.

تخمین دقیق تر از آلودگی با کرونا

به گفته وی، ‏‎با بهره گیری از کیت های جدید سرولوژی می توان سابقه برخورد افراد جامعه و نحوه پاسخ های سیستم ایمنی افراد به ویروس کرونا را مورد بررسی و پایش قرار داد. بنابراین تخمین بهتری از درصد افراد آلوده به ویروس قابل محاسبه خواهد بود.  این کیت های جدید بر پایه آنتی بادی ها بوده و مشخص می کند که آیا آنتی بادی بر علیه این ویروس در بدن فرد به وجود آمده است یا خیر که این خود بیانگر سابقه برخورد فرد با ویروس از یک هفته تا ماهها قبل از زمان ازمایش است. 

مطالب مرتبط

نظرات0 نظر

در صورتی که می خواهید پاسخ خود را دریافت کنید، ایمیل خود را وارد نمایید

نام خود را وارد نمایید

ایمیل خود را وارد نمایید

نظر خود را در اینجا بنویسید...

ارسال نظر ...

لیست نظرات

  1. نظری برای نمایش موجود نیست ، شما اولین نفری باشید که نظر می دهید!